fbpx
Сьогодні
16:40 03 Лип 2018

На Київщині у таборі "Славутич" отруїлися діти, одна у комі

У приватному таборі ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на Київщині підозра на отруєння 12 дітей, одна дівчинка в комі.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Київської обласної адміністрації у Facebook.

"12 дітям учора стало зле, вони мали розлад шлунково-кишкового тракту. У результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованих залишається 7", – йдеться в повідомленні.

8 річну дівчинку з розладом травлення 2 липня екстрено доправили до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні.

"Організм дівчинки був вкрай зневоднений і вона впала в кому та госпіталізована в реанімацію. Стан кваліфікується, як тяжкий", – повідомили у департаменті.

Зазначається, що наразі дитину готують до транспортування в "Охматдит".

"За попередньою інформацією, юна пацієнтка є ученицею спортивної Школи Дерюгіних. У зміні Школи Дерюгіних – 28 дітей, які прибули до ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич"" 29.06.2018 року, де мали готуватися до змагань", – йдеться в повідомленні.

Загалом в оздоровчому таборі знаходиться понад 200 осіб.

2 липня Держпродспоживслужба взяла проби їжі, якою харчують дітей в таборі, також проводить посіви у дітей, які постраждали.

"З урахуванням даного факту, сьогодні, з 8:30 Комісія по епідрозслідуванню, за участі прокурора району та наряду поліції, очікувала допуску до медізолятору, де знаходилися постраждалі діти. Лише станом на 11:55 3 липня директор ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич"", у присутності двох адвокатів, дозволила розпочати роботу Комісії з епідрозслідування", – повідомили у департаменті.

У приватному дитячому таборі Переяслав-Хмельницького району підозра на масове харчове отруєння, одна дитина в…

Posted by Департамент охорони здоров'я Київської ОДА on Tuesday, July 3, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: