fbpx
Сьогодні
18:33 02 Лип 2018

"Заберіть ваших, віддайте українців": Геращенко назвала 23 осіб, яких Україна готова обміняти

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила імена засуджених або заарештованих в Україні російських громадян, яких Україна готова обміняти на політв'язнів в Росії та на Донбасі.

Вона зачитала журналістам у понеділок список із 23 осіб, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я хочу озвучити прізвища тих громадян РФ (я маю на це відповідний дозвіл компетентних структур), кого ми готові передати Росії для звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова, наших хлопців, які утримуються на окупованому Донбасі", – сказала Геращенко.

Так, за її словами, йдеться про таких росіян: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валехідіс Олександр, Висоцький В'ячеслав, Гаджиєв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга , Кусакин Василь, Макаров Владислав, Мефьодов Євген, Одінцов Максим, Седіков Олексій, Сидоров Денис, Сливко Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса і Шаталов Євгеній.

Геращенко зазначила, що вони або вже засуджені за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві, Херсоні, Тернополі, за участь у військових діях на Донбасі, або у їхніх справах тривають судові процеси.

"Звертаюся із закликом до Російської Федерації – заберіть ваших, віддайте українців", – закликала перший віце-спікер парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: