fbpx
Сьогодні
10:48 02 Лип 2018

У Києві "націоналісти" мали здійснити провокації проти кримських татар, - СБУ

Силовики попередили провокацію росіян, які хотіли здійснити провокацію для розпалювання міжнаціональної ворожнечі українців та кримських татар.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За задумом представників закордонних спецслужб підпорядковані їм особи в Україні повинні були зірвати презентацію першого кримськотатарського фільму-казки "Хідір-деде", яка мала відбутися 1 липня в кінотеатрі "Жовтень".

Підконтрольні російській стороні громадяни України повинні були винайняти у Києві до 100 осіб та поділити їх на три групи, нібито українських націоналістів.

Перша мала провести акцію протесту проти лідерів кримськотатарського народу. Друга – розкидати листівки провокативного характеру серед глядачів у залі. Третя – облити "зеленкою" ініціаторів створення картини.

"З метою недопущення здійснення провокації її організаторів затримано під час підготовчої наради в одному із закладів громадського харчування Києва", -пише СБУ.

У них вилучено заздалегідь підготовлені "зеленку", плакати і листівки провокаційного змісту та інструкції від іноземних кураторів.

Достеменно відомо, що організатори акції, спрямованої на розпалювання міжнаціональної ворожнечі проти кримськотатарського народу, причетні до здійснення провокації біля посольства Угорщини 20 червня поточного року.

У той день, ті ж самі фігуранти організували провокацію у вигляді пікетування посольства Угорщини в Україні, скандування антиугорських гасел та знищення опудала прем'єр-міністра Угорщини Орбана.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: