fbpx
Сьогодні
22:10 02 Лип 2018

"Росія хоче покарати мене за любов до рідної країни": Балух виступив з останнім словом на суді

Український політв'язень Кремля Володимир Балух у підконтрольному РФ Роздольненському райсуді Криму виступив з останнім словом у кримінальній справі про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання.

Як передає "Крим Реалії", в понеділок, 2 червня, Балух наголосив, що Росія взяла його в заручники, а весь судовий процес організований з однією метою – покарати його за любов до рідної країни.

Балуха затримала ФСБ Росії 8 грудня 2016-го. Він оголосив голодування 19 березня, яке, таким чином, триває вже 105 днів.

Далі наводимо повний текст заяви Балуха:

Цей судовий процес уже вп'яте підтверджує, що використовуються будь-які формальні приводи з однією метою – якомога жорсткіше покарати людину за вільнодумство, за потребу залишатися собою, любити свою країну, рідних і близьких, не ставати зрадником, за необхідність вголос висловлювати свою думку про те, що відбувається.

Так введіть ви статтю за ненависть до системи, режиму, який узурпував владу. Це було б чесніше. Я б тоді підписався під кожним словом, зробив би явку з повинною. Тоді давайте мені хоч довічне. Кожен сам вибирає ціну, яку готовий платити за любов до Батьківщини.

Рано чи пізно, я виграю всі суди. Не в цій державі, так в іншій. Слава богу, світ не обмежується цією країною. І я б дуже хотів, щоб моральну та матеріальну компенсацію мені виплатили з ваших кишень. Ваша держава взяла мене в заручники. Рано чи пізно це станеться. Ви не втечете від цього покарання. Не тут – так є вищий суд.

У своєму останньому слові я хочу сказати, що ні одну секунду, жодним помислом не шкодую про свої дії. Мені за них глибоко не соромно, немає жодної абсолютно найменшої протизаконної дії, навіть за вашими законами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: