fbpx
Сьогодні
17:48 02 Лип 2018

Парубій сподівається, що Виборчий кодекс у другому читанні приймуть у вересні

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що проект Виборчого кодексу №3112-1 у другому читанні розглядатимуть у вересні.

Про це він сказав на брифінгу 2 липня, повідомліє УП.

"Передбачаю, що швидше за все Виборчий кодекс буде розглядатися восени. Щоб ми змогли до початку жовтня або на початку жовтня прийняти цю норму і відкрити шлях для відкритих регіональних списків", – сказав Парубій.

Він пояснив, що станом на сьогодні робоча група опрацювала тільки половину з 4,5 тисяч поданих поправок до Виборчого кодексу.

"4,5 тисячі правок – це більше як один тиждень. Було би небезпечним, щоб ми ввійшли в розгляд закону і не встигли його розглянути і не встигнули прийняти рішення", – сказав Парубій.

Він додав, що виступає за те, щоб Виборчий кодекс був розглянутий і прийнятий за рік до виборів.

"Тобто, коли ми говоримо, що вибори парламентські мають бути в останню неділю жовтня, то я передбачаю, щоб ми ввійшли в розгляд Виборчого кодексу ще в вересні, якщо комітет не дасть швидше свого рішення", – підсумував Парубій.

Верховна Рада ухвалила виборчу реформу у першому читанні 7 листопада 2017 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: