fbpx
Сьогодні
18:48 02 Лип 2018

Гриневич: Харківська область – лідер за кількістю іноземних студентів в Україні

У Харківській області навчається понад 20 тис. іноземних студентів, тобто найбільше серед усіх регіонів України.

Про це зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з ректорами закладів вищої освіти Харківської області сьогодні, 2 липня, що проходила в межах її поїздки на Харківщину.

«Це не лише визнання, а й відповідальність. І зараз, коли в нас зменшується через падіння демографічних показників кількість вступників, залучення іноземних студентів та розвиток програм подвійних дипломів – важливий напрям роботи вишів», – повідомила міністр.

Вона додала, що програми подвійних дипломів потрібні насамперед для того, аби зупинити відтік українських студентів за кордон, але водночас дати їм можливість отримати міжнародний досвід навчання.

«Зараз можливостей для мобільності дуже багато і мобільність просто необхідна для правильного розвитку студента. Однак можна взагалі відпускати студента, а можна пропонувати програму, що дасть можливість навчатися і в Україні, і за кордоном», – розповіла Гриневич.

Довідково:

У Харківській області функціонує 75 закладів вищої освіти державної та комунальної форм власності, 5 – приватної форми власності; з них 19 мають статус національного. Загальний контингент студентів регіону становить 176,2 тис осіб.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: