fbpx
Сьогодні
22:51 01 Лип 2018

Зелена енергія: акумулятори електромобілів Nissan Leaf живитимуть стадіон у Нідерландах

Днями на стадіоні Johan Cruijff ArenA (до 2017 року відомого як Amsterdam ArenA) у Нідерландах запустили найбільшу в Європі енергосистему, що працює на нових і використаних акумуляторах електромобілів Nissan Leaf.

Проект є результатом співпраці компаній Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House, за підтримки Амстердамського фонду клімату і енергії (AKEF), пише Еlectrek.

Система зберігання енергії потужністю 3 МВт надає стадіону і взагалі всій енергомережі Нідерландів більш надійний і ефективний спосіб отримання і споживання електрики.

Система об'єднує створені компанією Eaton блоки накопичення енергії, еквівалентні 148 акумуляторам Nissan Leaf. Вона не тільки підвищує стабільність енергопостачання, дозволяючи використовувати використані акумулятори від електромобілів.

«Завдяки цій системі стадіон зможе раціональніше використовувати власну енергію і продавати надлишки накопиченої електрики, – сказав Хенк ван Раан (Henk van Raan), директор Johan Cruijff ArenA з інновацій. – Ми переконані, що у стадіону буде достатньо енергії навіть під час відключення зовнішніх джерел».

На даху стадіону також встановлено 4200 сонячних панелей. Система зберігання енергії слугує аварійним джерелом живлення стадіону, знижує використання дизельних генераторів і зменшує навантаження на місцеву енергомережу, згладжуючи піки енергоспоживання, що виникають під час концертів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: