fbpx
Сьогодні
16:41 01 Лип 2018

"Помри до виходу на пенсію": у Росії тисячі людей мітингують проти підвищення пенсійного віку

У Росії в неділю проходять акції протесту проти планів уряду підвищити пенсійний вік.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Так, більше півтисячі людей зібралися 1 липня в столиці Єврейського автономного округу Росії Біробіджані. Вони принесли із собою плакати з такими гаслами, як «Голодний пенсіонер – це ганьба держави» та «Помри до виходу на пенсію».

Учасники мітингу закликали владу відмовитися від законопроекту про пенсійну реформу.

На Далекому Сході мітинги відбулися у містах Комсомольськ-на-Амурі, Владивосток і Хабаровськ. У Владивостоку мітинг навіть не був погоджений із місцевою владою.

В Омську на мітинг проти підвищення пенсійного віку зібралися близько 4500 людей. Протестувальники вимагали скасувати ухвалення скандального законопроекту про пенсійну реформу, чимало також виступали за відставку уряду Дмитра Медведєва.

16 червня російський уряд представив законодавство, яке передбачає підвищення пенсійного віку – з 60 до 65 років для чоловіків і з 55 до 63 років для жінок. Зміни планується проводити поетапно впродовж перехідного періоду, який може розпочатися в 2019 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: