fbpx
Сьогодні
21:56 01 Лип 2018

Політв’язні: українському консулу вдалося відвідати Литвинова

Українська консулка в Новосибірську Діана Іванова відвідала українського політв'язня Кремля Сергія Литвинова. Це перший візит консула до політв'язня за той час, протягом якого Литвинов відбуває покарання в колонії під Магаданом.

Про це повідомило Громадське, пославшись на обізнаного у справах українських політв'язнів Станіслава Огорового, який особисто спілкувався з консулом.

"Його два роки ніхто не бачив, хоча консул неодноразово писала запити на його відвідування", — сказав Огоровий.

За його словами, Литвинов за час перебування в колонії схуд на 17 кілограмів через погане харчування та умови. Йому не видали новий літній одяг, тому Литвинов носить звичайну футболку та чорні штани. Адміністрація колонії вважає це порушенням режиму та відправляє його до штрафного ізолятору.

"Я думаю, що він взагалі втратив зв'язок із родиною. Він хоче повернутися в Ростовську область, де він спочатку відбував покарання, адже за законом — це те місце, де його засудили, і він має на це право", — розповів Огоровий.

Довідка

Сергій Литвинов був затриманий російськими правоохоронцями в районній лікарні в Ростовській області. Його звинуватили в масових вбивствах мирних жителів та зґвалтуваннях, які він нібито вчинив, перебуваючи у складі добровольчого батальйону Дніпро-1.

Коли адвокати зуміли довести, що "загиблих" мирних громадян ніколи не існувало, СК РФ зняв з Литвинова звинувачення у військових злочинах, залишивши розбій.

У листопаді 2015 року кримінальне переслідування Литвинова було припинено, оскільки слідчі не знайшли достатньо доказів причетності українця до злочинів.

Російська прокуратура попросила в суду 9 років позбавлення волі для українського громадянина Сергія Литвинова. Згодом незаконно засудженого Литвинова етапували до колонії в Ростовській області.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: