fbpx
Сьогодні
21:46 01 Лип 2018

До Землі летить гігантський астероїд

До Землі наблизився один з найбільших астероїдів Сонячної системи – Веста. Наразі його можна побачити в нічному небі поруч з Марсом, Сатурном і сузір'ям Стрільця неозброєним оком.

Діаметр небесного тіла більше 576 кілометрів, і, якби асиметрія форми його була б трохи менше, то, відповідно до класифікації космічних об'єктів, Весту варто було б віднести до класу карликових планет, передає newsyou.info.

Веста проходить на відстань близько 170 мільйонів кілометрів від нашої планети. Так близько вона останній раз пролітала 20 років тому.

Як вважають астрономи, астероїд можна буде спостерігати без астрономічних приладів до середини липня. Із Землі величезний астероїд виглядає як тьмяно-жовта точка. Наступного разу він наблизиться до Землі в 2040 році.

Веста один з найбільш вивчених космічних об'єктів. У 1990-х роках в загальних рисах розглянути її поверхню вдалося за допомогою телескопа «Хаббл». Потім астероїд був детально досліджений місією НАСА «Світанок». Поверхня небесного тіла покрита кратерами і піками.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: