fbpx
Сьогодні
11:10 01 Лип 2018

Через міграцію українців до країн ЄС: Польща запустить потяг з Перемишля до Берліна

Польська залізнична компанія PKP Intercity має намір в поточному році налагодити пряме залізничне сполучення між Перемишлем і Берліном.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Rynek kolejowy.

Це обумовлено зростаючим трафіком на східному кордоні Польщі та міграцією громадян України до країн ЄС.

У PKP Intercity хочуть цим скористатися і домогтися того, щоб цей рух здійснювався саме по залізниці.

Для цього до кінця року запустять склад з причіпних вагонів, який з Перемишля буде йти через Вроцлав і Зелену Гуру до столиці Німеччини.

"Сполучення з Україною виявилося пострілом в десятку. Потяги з Перемишля до Львова та Києва з кожним роком перевозять все більше пасажирів. За перші п'ять місяців маємо вже стільки пасажирів, скільки за весь минулий рік, коли відзначалося двократне зростання мандрівників. Очевидно, що варто очікувати наступного подвоєння кількості пасажирів на напрямках зі Сходу", – заявив глава PKP Intercity Марек Хранюк.

За словами топ-менеджера, компанія має намір скористатися цим трендом і запропонувати нове залізничне сполучення ще в цьому році.

"Є взаєморозуміння з українською та німецькою сторонами в питанні сполучення з Перемишля через Зелену Гуру до Берліна. Поїзд буде називатися "Метрополь". Це буде склад вагонів, який у Вроцлаві буде чіплятися до складу, що рухається в Берлін", – пояснив Хранюк.

Він також зазначив, що зростання трафіку на східному напрямку вимагає пильної уваги до запуску поїздів з Польщі, які могли б рухатися по залізниці з колією стандарту 1520 мм. Для цього потрібні сучасні системи зміни ширини колісних пар на рухомому складі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: