fbpx
Сьогодні
16:02 01 Лип 2018

Верховна Рада не налаштована розглядати виборчі питання для переселенців, - експерт

У Києві обговорювали перспективи подальшої адвокаційної кампанії, спрямованої на надання внутрішньо переміщеним особам та трудовим мігрантам усіх виборчих прав.

Національний Форум "Почути невидимих виборців", що відбувся 26 червня 2018 р., крім представників громадських рухів зібрав також політиків й іноземних дипломатів, повідомляє "Громадський простір".

Олександр Клюжев, аналітик з Громадянської мережі ОПОРА, один з авторів законопроекту 6240, поділився своїми враженнями від спілкування з депутатами, від яких власне залежить подальше проходження законопроекту.

"Ймовірність ухвалення законопроекту № 6240 до президентських виборів є, щоправда, вона дуже низька. На мій погляд, нинішній парламент не налаштований розглядати виборчі питання", – відзначив він.

"Ми не знайдемо іншої такої групи громадян (ред. – переселенців), щодо якої застосовувалися б настільки явні дискримінаційні норми з 2014 року", – підкреслив Клюжев.

Зазначимо, що законопроектом №6240, зокрема, передбачається визначати членство у територіальній громаді за виборчою адресою, а не за місцем реєстрації, що дозволить ВПО, трудовим мігрантам і особам без реєстрації брати участь у місцевих виборах.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: