fbpx
Сьогодні
19:39 30 Чер 2018

США розкритикував "Північний потік-2", натомість схвалив прогрес у будівництві "Південного газового коридору"

У Вашингтоні розкритикували будівництво другої черги "Турецького потоку" для транзиту газу до Європи та газопроводу "Північний потік-2", який пов'яже Росію та Німеччину напряму.

Відповідну заяву 29 червня поширив Державний департамент США, повідомляє DW.

"Минулого тижня американські офіційні особи наголошували, що США активно виступають проти прокладання з ініціативи Росії газопроводу "Північний потік-2" і другої нитки "Турецького потоку", що посилить залежність Європи від російських енергоресурсів", – йдеться у заяві.

Водночас Вашингтон схвалює прогрес у будівництві "Південного газового коридору" на території Азербайджану та Туреччини. Як очікується, до 2020 року проект дасть змогу доправляти каспійський газ із Азербайджану в Європу. Крім того, американська адміністрація вітає рішення Польщі укласти контракт на постачання природного скрапленого газу на період з 2022 до 2042 року.

При цьому Сполучені Штати підтримують ініціативи, які сприяють "диверсифікації енергетики, а також енергетичної безпеки їхніх союзників по всьому світу", наголошують у Держдепі. Ідеться, зокрема, про будівництво терміналу скрапленого газу на острові Крк у Хорватії і постачання чорноморського газу в Європу з Румунії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: