fbpx
Сьогодні
12:04 30 Чер 2018

Посол США в Естонії вирішив піти у відставку через заяви Трампа

Після критичних заяв глави Білого дому Дональда Трампа на адресу європейських союзників посол США в Естонії Джеймс Мелвілл подав у відставку.

Про це він написав у прихованому пості на своїй сторінці у Facebook, передає Foreign Policy.

За словами Мелвілла, який пропрацював на дипслужби понад 30 років, піти у відставку він збирався ще раніше, проте заяви президента США спонукали його зробити це вже зараз.

"Для президента говорити, що ЄС був "налаштований на те, щоб використовувати Сполучені Штати, щоб напасти на нашу казну", або що "НАТО так само погане, як НАФТА (Північноамериканська угода про вільну торгівлю)", не тільки фактично помилково, але й доводить мені, що прийшов час йти", – заявив дипломат.

За словами Мелвілла, його останній робочий день – 29 липня, хоча адміністрація Трампа поки не вибрала його наступника.

Мелвілл – професійний дипломат, який протягом 33 років працював на різних посадах. Він став послом Естонії в 2015 році під час президентства Барака Обами. У будь-якому випадку Мелвілл повинен був піти у відставку, але у своєму посланні він підкреслив, що рішення залишити посаду достроково було зумовлено поведінкою і заявами нинішнього американського президента.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: