fbpx
Сьогодні
17:02 29 Чер 2018

Вперше в історії: лідерів всіх країн світу запрошують на Віртуальний Кліматичний Саміт

48 найбільш вразливих до змін клімату країн, об'єднані в коаліцію Climate Vulnerable Forum (CVF), закликають весь світ долучитись до реальних дій на захист клімату планети та дотримуватись цілей Паризької Угоди, зробивши справедливі та амбітні національні внески зі скорочення викидів парникових газів і невідкладно почати їх втілювати.

З відповідною заявою виступила президент Маршаллових Островів Хільда Хайн, оголошуючи про перший Віртуальний Кліматичний Саміт, який відбудеться 22 листопада та збере в режимі он-лайн лідерів країн за допомогою сучасних засобів зв'язку.

"Всі країни повинні в терміновому порядку знайти можливість активізуватися і зробити більше для вирішення проблеми зміни клімату, якщо ми хочемо захистити вразливі країни і людей в усьому світі", – заявила Хільда Хайн запрошуючи всі країни до участі у Віртуальному Кліматичному Саміті.

Сама подія буде мати нульовий вуглецевий слід – жодних перельотів на літаках, бенкетів, дорогих готелів та автомобільних кортежів. Цей саміт з питань змін клімату також стане першою офіційною зустріччю лідерів країн, на яку не будуть допущені лобісти індустрії викопного палива.

Свою підтримку до заклику вживати термінових дій на захист клімату висловили численні громадські організації, науковці та урядовці, зокрема губернатор Каліфорнії Джеррі Браун та президент Франції Еммануель Макрон.

«Я хотів би подякувати президенту Маршаллових островів за її екстрений заклик до всіх глав держав. Разом ми повинні вирішувати проблеми, викликані зміною клімату, які становлять загрозу для всіх частинах світу і зберегти майбутнє для людства. Франція з радістю відповідає на цей заклик. Ми готові посилити свої кліматичні цілі. У нас немає запасний планети», – відзначив Еммануель Макрон.

Громадські організації, науковці та відповідальні урядовці одностайні в тому, що глобальний перехід від викопного палива на чисті відновлювані джерела енергії є нагальною потребою для всього людства, тому всі країни мають мобілізувати зусилля для підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел енергії.

Якщо температура на планеті підвищиться на 1,5 градуси то більшість острівних держав, включаючи Маршаллові Острови, перестануть існувати через підняття рівня світового океану. Хільда Хайн також наголосила на тому, що інші наслідки змін клімату будуть руйнівними по всій планеті, і можуть зашкодити мільйонам людей в інших країнах.

Завдяки Віртуальному Кліматичному Саміту Україна також має шанс долучиться до таких лідерів як Німеччина та Франція і заявити про перегляд та посилення власного внеску до Паризької Угоди, який зараз не передбачає жодного скорочення викидів парникових газів від поточного рівня та допускає продовження згубної залежності від викопного палива на десятки років.

Минулого року лідери всіх 48 країн членів Climate Vulnerable Forum заявили про намір якомога швидше перейти на 100% відновлюваних джерел енергії та невідкладно згортати використання викопного палива.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: