fbpx
Сьогодні
12:22 29 Чер 2018

Уряд розгляне можливість підвищення "мінімалки" вже у липні

Уряд визначиться щодо можливості наступного підвищення мінімальної зарплати на початку липня.

Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає "Радіо Свобода".

"У першому кварталі було недовиконання бюджету майже на 6 млрд. У травні практично вийшли "в нуль". За підсумками червня – ми зараз дивимося. Можна буде сказати тільки на початку липня", – сказав Рева.

Міністр пояснив, що підвищення "мінімалки" потребуватиме додаткових перерахувань коштів із державного бюджету в місцеві. На думку міністра, є кілька варіантів, де знайти необхідні кошти: митниця та тіньова зайнятість.

"Треба збільшувати дохідну частину бюджету. Зараз ви бачите, які заходи вживаються щодо контрабанди на митниці. Впродовж літа ми вживатимемо серйозних заходів щодо "тіньової" зайнятості, відносно тих "рабовласників", які не хочуть реєструвати людей", – додав Рева.

Чиновник зазначив, що також треба буде працювати з місцевими органами влади щодо "справедливого перерозподілу доходів від податку на доходи фізичних осіб", щоб при підвищенні мінімальної зарплати уряду не довелося збільшувати фінансування місцевих бюджетів.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року мінімальна зарплата в Україні становить 3723 грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: