fbpx
Сьогодні
19:04 29 Чер 2018

Розвідка Пентагону: Росія та Китай розробляють космічну зброю

Російська Федерація та КНР розробляють нову зброю, яка буде призначатися для воєнних дій у космічному просторі в найближчому майбутньому.

Про це заявив генерал-лейтенант Роберт Ешлі, голова Розвідувального управління Міністерства оборони США Агентства з розвідки, повідомляє Голос Америки.

Розвідувальне управління Пентагону побоюється, що провідна роль США в космосі спадає і завтра небо може бути заповнене супутниками-роботами країн-конкурентів.

За словами Ешлі, країни-конкуренти США розробляють технології "з перехоплення супутників з землі та з космосу". Повідомляється, що така можливість з'явиться в найближчому майбутньому.

"Росія та Китай продовжують запускати «експериментальні» супутники, які здійснюють складні операції на орбіті. Деякі технології мирного призначення, такі як інспекція супутників, дозаправка та ремонт – можуть бути використані проти космічних об'єктів супротивника", – зазначається у звіті Служби управління з розвідки, який було опубліковано раніше.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: