fbpx
Сьогодні
12:02 29 Чер 2018

Росія ніколи не зможе збудувати "Північний потік-2", - екс-посол США

Росія не ніколи не збудує газопровід "Північний потік-2" через відсутність технологій та санкції.

Про це в статті для American Interest пише колишній посол США в Україні Джон Гербст.

"Спорудження власної "труби" в обхід української системи завдало б удару по уряду в Києві, який Москва з усіх сил намагається дестабілізувати. Крім того, Росія змогла б сміливо йти у військовий наступ проти України і не боятися, що поставки її газу в Європу зіштовхнуться з перебоями", – йдеться у статті.

Проте, у липні 2017 року Конгрес США ухвалив закон про ще жорсткіший тиск на Москву. Документ вимагав скласти список членів внутрішнього оточення Володимира Путіна. Ті, хто в нього потрапив, повинні були зіштовхнутися з санкціями, якщо російський президент буде поводитися агресивно.

Вже 6 квітня 2018 року були запроваджені перші такі санкції, жертвами яких стали, зокрема, олігархи Олег Дерипаска і Віктор Вексельберг. "Це був дуже болючий попереджувальний постріл для московських еліт."

Ці санкції сильно ускладнили процес пошуку партнерів, готових справді вкласти гроші у "Північний потік-2". Оскільки без них Росія просто немає необхідних технологій для будівництва. Тому його ніколи не збудують.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: