fbpx
Сьогодні
15:11 29 Чер 2018

Росія надала довідку, що Сенцов є громадянином України

Фото krymr.com

Росія визнає Олега Сенцова громадянином України незважаючи на його засудження в Росії як громадянина РФ.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Рубрика.

"РФ безумовно визнає, що Сенцов є громадянином України. У мене в руках є довідка, згідно з якою до Лабитнангі до колонії №8 доставили громадянина республіки Україна Сенцова Олега Геннадійовича і в особистій справі паспорт, який видано в Україні, є номер і дата", – сказала Денісова, продемонструвавши документ.

В свою чергу, Росія не надала жодного документу про російське громадянство Сенцова.

"І тому жодного документу, який би підтверджував, що Сенцов Олег є громадянином РФ, на сьогодні немає. Нам ніхто не міг надати ані копію цього документу, паспорту, що він російський громадянин, ані його номеру. Взагалі цього документу не існує. Тому він громадянин України", – додала Денісова.

Зазначимо, що Сенцова засадили до в'язниці саме на підставі його "російського" громадянства.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму. Сенцов вимагає звільнити 64 українських політв'язня.

У Сенцова також проблеми з нирками та серцем, його перевели до медчастини. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Сенцов майже не встає, в нього відмовляють рецептори.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: