fbpx
Сьогодні
16:53 28 Чер 2018

З Туркменістану не випускають людей молодше 40 років, бо "працювати нікому"

В Туркменістані вирішили боротися з демографічною кризою просто не випускаючи всіх громадян молодше 40 років за кордон.

Про це пише Радіо Свобода

"25 червня дашогузці(мешканці Дашогузу, -ред.) дізналися в міграційній службі міста, що заборона на виїзд з країни для громадян країни збільшена з 30 до 40 років", – повідомляє видання.

За словами місцевих жителів, які звернулися до міграційної служби за дозволом необхідним для отримання туристичної візи, чиновники установи відмовили у видачі довідки, пояснивши наявністю "розпорядження зверху" про новий ценз – "до 40 років".

"Співробітники міграційної служби сказали, що зверху надійшло розпорядження, згідно з яким тепер нікому до досягнення 40 років дозволу на виїзд не дають. На питання про причини заборони, сказали, що у районі не залишилося нікого здатного працювати. Сказали, що якщо ви всі поїдете хто ж працювати буде ", – розповів 36-річний житель.

Примітно те, що про заборону на виїзд з країни влади Туркменістану офіційно не оголошують. Також не інформують населення про наявність вікових, гендерних та інших заборон на виїзд громадян з країни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: