fbpx
Сьогодні
08:47 28 Чер 2018

У США зацікавились створенням центру протидії агресії Росії, - Парубій

У США виявили зацікавленість до створення Міжнародного стратегічного центру протидії російській агресії.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє "Укрінформ".

Про це він розповів у Вашингтоні, говорячи про результати зустрічі керівників парламентів п'яти європейських країн зі спікером Палати представників США Полом Раяном.

"Всі п'ять країн: Литва, Польща, Україна, Молдова, Грузія – балто-чорноморський пояс – стоять на передовій захисту від російської агресії. Тому одна з перший ідей, яка обговорювалася з (Полом) Раяном, стосувалася створення Міжнародного стратегічного центру протидії російській агресії", – сказав Парубій.

За його словами, ця ідея передбачає об'єднання зусиль на парламентському рівні для опрацювання спільної стратегії протидії гібридним загрозам, які існують в різних сферах.

Це, зокрема, стосується економічного, політичного, інформаційного та енергетичного вимірів, а також питання безпеки.

"Спікера Раяна дуже зацікавила ця ідея. Вона вже реалізовується на міжпарламентських асамблеях Молдови, Литви, Грузії, України, Польщі. Ми вже напрацьовуємо. Але, власне, ми хочемо вийти на більший масштаб, на більш широку співпрацю", – зауважив Парубій.

Тим часом Раян зазначив, що вважає цю ідею дуже цікавою і перспективною та пообіцяв, що опрацює її.

"Ми домовились, що першим кроком буде проведення спільної конференції з питань безпеки. Ми домовилися, що на рівні робочих апаратів визначимо, де вона може проходити – чи в нашому регіоні, чи в Вашингтоні", – підсумував Парубій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: