fbpx
Сьогодні
15:19 28 Чер 2018

Путін підписав закон про штрафи за використання VPN

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про запровадження штрафів за використання VPN-сервісів, proxy та інших програм, які можуть надати анонімність в мережі для доступу до заборонених сайтів.

Про це повідомляє ТАСС

Закон набере чинності через 90 днів.

Відповідно до документа, невиконання пошуковими системами обов'язку щодо припинення видачі посилань по запитах користувачів на заблоковані інформаційні ресурси буде загрожувати штрафом для громадян у розмірі від 3 до 5 тис. рублів, для посадових осіб – від 30 до 50 тис. рублів, для юридичних осіб – від 500 до 700 тис. рублів.

Аналогічні штрафні санкції запроваджуються за невиконання оператором пошукової системи обов'язку з отримання доступу до інформаційної системи Роскомнадзора, що містить перелік відомостей про сайти, заблокованих в Росії.

Провайдери також мають в обов'язковому порядку надавати дані про власників засобів обходу блокувань і відомості про повідомлення їх власника про необхідність розміщення даних для ідентифікації.

Посадові особи Роскомнадзора наділяються правом розгляду справ про адміністративні правопорушення.

"Закон є супутнім до закону про анонімайзери, який ухвалено влітку 2017 року. Він забороняє власникам інформаційно-телекомунікаційних мереж та інформаційних ресурсів, за допомогою яких забезпечується доступ до заборонених в РФ сайтів, надавати можливості для їх перегляду", – зазначає ТАСС.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: