fbpx
Сьогодні
14:42 28 Чер 2018

ПАРЄ у резолюції закликала РФ негайно звільнити українських політв'язнів

Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію з вимогою негайного звільнення всіх політв'язнів.

Відповідне рішення було ухвалене 28 червня його підтримали 77 членів ПАРЄ.

Резолюція ПАРЄ стосується політв'язнів-українців, які незаконно утримуються в окремих районах Донецької і Луганської областей, на території РФ та у анексованому Криму.

"Росії знову вказали на її злочини", – заявив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

У документі йдеться про те, що Москва має забезпечити дотримання прав людини утримуваних українців до моменту їхнього звільнення і дотримуватися заборони на застосування тортур.

Також у резолюції закликають утриматися від примусового годування українського режисера Олега Сенцова та інших в'язнів.

ПАРЄ закликає РФ дозволити незалежним міжнародним спостерігачам здійснювати моніторинг стану здоров'я та умов тримання українців під вартою. Зокрема, йдеться про Європейський комітет з питань запобігання катуванням та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Також Асамблея закликала РФ дозволити українським посадовцям, в тому числі Уповноваженій Верховної Ради України з прав людини відвідувати українських бранців.

Як зазначила перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, українська делегація в ПАРЄ "донесла всю інформацію до колег по Асамблеї щодо українських політв'язнів і заручників Кремля".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: