fbpx
Сьогодні
17:35 27 Чер 2018

Трамп говоритиме про Україну на саміті НАТО, - Держдеп США

Фото Reuters

США мають намір підняти українське питання на саміті НАТО і не задоволені тим, що Угорщина блокує політичну співпрацю України з Альянсом.

Про це заявив заступник державного секретаря США Джон Салліван у спілкуванні з українськими журналістами, повідомляє "Європейська правда".

Салліван не став розкривати, як самі саме рішення щодо України можуть бути схвалені в Брюсселі. Водночас, він наголосив, що під час саміту Дональд Трамп має намір особисто підняти українське питання.

"Підготовка до саміту ще тримає, тому я не можу повідомити деталі, це проти правил дипломатії. Але повірте мені, Україна точно буде обговорюватиметься на саміті в Брюсселі. Президент Трамп планує обговорити із союзниками всі питання, включаючи українське", – заявив він.

Представник керівництва Держдепу нагадав, що США лишаються прибічниками членства України в НАТО, коли настане час для такого рішення.

Джон Салліван окремо наголосив, що Вашингтон не задоволений діями Угорщини щодо блокування рішень щодо України.

"Ми не підтримуємо і будемо переконувати ті країни, які піднімають в рамках НАТО свої проблеми, які не стосуються Альянсу, і використовують це як важіль для тиску на інші держави у обговоренні питань з порядку денного Альянсу.

Ми хочемо, щоб у НАТО питання вирішувалися по суті. Ми будемо наполягати, що НАТО ухвалює ті рішення, які потрібні для всього Альянсу", – заявив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: