fbpx
Сьогодні
22:54 27 Чер 2018

Технології майбутнього: Robomart запускає безпілотні кіоски, які привозитимуть овочі клієнтам додому

Американський розробник Robomart планує цієї осені запустити безпілотні кіоски для продажу фруктів і овочів.

Про це повідомляє VentureBeat.

Robomart займається розробкою повністю безпілотних фургонів без водійського місця.Перший прототип високотехнологічних кіосків стартап показав на виставці CES 2018 у Лас-Вегасі.

Згідно із законодавством Каліфорнії, де компанія почне тестувати розробку, виготовляти безпілотні автівки можуть лише ті компанії, які отримали необхідну ліцензію.

Robomart не планує її отримувати, оскільки керування фургоном буде здійснюватися не штучним інтелектом, а дистанційно – оператором з офісу компанії.

Клієнти зможуть викликати фургон з овочами і фруктами від Robomart в будь-яку точку містечок Санта-Клара і Аламеда. На думку розробників, така можливість має привабити клієнтів, які не хочуть йти до магазину, але не можуть собі дозволити замовити повноцінну доставку продуктів.

Творець Robomart Алі Ахмед поки не розкриває, який буде націнка на продукцію в пересувних кіосках, як буде заробляти компанія і хто стане її партнерами. Відомо лише, що Robomart намір здавати фургони великим ритейлерам в оренду.

Robomat оснащений сенсорами, подібними до тих, що є в автоматичному магазині Amazon. Тобто людина може просто взяти продукт, а система сама спише його вартість з банківської карти, "прив'язаної" до додатка. На скляній вітрині відображається вся інформація про товари: ціна, їх кількість, дата упаковки. За свіжість відповідає система охолодження, проте захист таких кіосків від вандалів залишається проблематичним.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: