fbpx
Сьогодні
13:04 27 Чер 2018

Прем’єр Польщі пропонує Сейму зміни до закону про "заборону бандерівської ідеології"

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький до маршалка Сейму з проханням доповнити порядок денний пунктом, що стосується змін закону про Інститут національної пам'яті

Про це повідомив голова канцелярії голови Ради міністрів Польщі Міхал Дворчик, повідомляє агентство PAP.

"Ми хочемо внести зміни на підставі відмови від частини січневих поправок до Закону про Інститут національної пам'яті. Ми відходимо від кримінальних приписів, які можуть відвернути увагу від мети цих змін", – заявив Дворчик.

"Треба пам'ятати, що ця мета полягала в тому, щоб захищати добре ім'я Польщі та історичну правду", – додав глава канцелярії.

У той же час він підкреслив, що ІНП як і раніше "озброєний більш ефективним інструментом або цивільно-правовим інструментом" і, як він додав, " він зможе воювати від імені польської держави з історичною брехнею".

Нагадаємо, закон про Інститут національної пам'яті зокрема, забороняє згадувати причетність поляків до Голокосту, передбачає кримінальну відповідальність за використання формулювання "польські табори смерті".

Крім того, ним запроваджується кримінальна відповідальність за пропаганду "ідеології Степана Бандери", як посібника нацистів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: