fbpx
Сьогодні
17:13 27 Чер 2018

Політв’язні: Москалькова не проситиме Путіна про помилування Сенцова

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова не стане писати президенту РФ прохання про помилування голодуючого українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Закон мені не дозволяє звертатися з клопотаннями і розраховувати на розгляд цього звернення як публічного офіційного документа", – сказала Москалькова.

За її словами, у неї є своя позиція щодо можливості помилування Сенцова.

"Я ніколи не говорила, що у мене немає позиції. Є певний порядок, який передбачає звернення приватне людини, його волевиявлення про помилування", – сказала Москалькова.

Разом з тим вона зізналася, що у випадку з поверненням на батьківщину українського військовослужбовця, депутата Верховної Ради Надії Савченко, процедура була порушена, оскільки про помилування главу держави попросили вдови загиблих.

"Я поки нічого не знаю про волевиявлення родичів, самого Сенцова, чи хоче він цього", – сказала Москалькова.

Омбудсмен проігнорувала питання, чи підтримала б вона прохання про помилування, якби воно надійшло від Сенцова або когось іншого.

"Ще мене дуже турбує, що ось так (виходить): просили за Савченко. Її помилували, звільнили, передали українській стороні. Де вона зараз? Сидить… Нам треба подумати ще, чи добро ми робимо, відправляючи (людей)", – сказала вона.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: