fbpx
Сьогодні
Фото 20:24 27 Чер 2018

Перший в Україні: у Дніпрі відкрили дитячий інклюзивний парк

У Дніпрі завершили будівництво першого в Україні дитячого інклюзивного парку в сквері біля Дніпропетровської облдержадміністрації.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик.

Сьогодні, 27 червня, у Дніпрі відбудеться офіційне відкриття дитячого парку побудованого у рамках соціальної програми Марини Порошенко. Усі будівельні роботи вже завершено, паркан який огорожено будівництво прибрали, зараз проходить перевірка всіх елементів та тренування персоналу, який буде працювати у парку деякий час для допомоги дітям.

Цей парк є єдиним та унікальним для України, в ньому присутні елементи які ще не використовувались. Цей парк зручний і комфортний як для звичайних дітей, так і для дітей з особливими потребами.

На кожному вході в парк, а їх три, мнемосхема, інформація в якій продубльована шрифтом Брайля для людей зі слабким зором.

Трав'яне покриття в парку двох типів: газонна трава, на якій можна валятися і по якій можна бігати, та штучна трава, в місцях примикання парку до самого скверу.

Спеціальне різнобарвне покриття на підлозі це epdm-крихта, за складом схожа на легкоатлетичне покриття, але в нашому випадку це 100% екологічний матеріал, на якому можна бігати, воно легко миється і падаючи на яке діти не будуть збивати лікті і коліна.

Кожна доріжка зроблена зі спеціальної тактильної плитки двох видів для людей зі слабким зором. Плитка на самій доріжці і інший тип плитки в місцях примикання доріжки на іншу доріжку.

Гойдалки. Є спеціальні гойдалки, на які можна заїхати на візку, зафіксувати її і гойдатися. Є гойдалки для батьків з дитиною, на яких дитина сидить окремо від батьків, прямо навпроти нього. Спеціальна безбарьеная карусель, однаково зручна для всіх дітей.

Музичні інструменти. Барабан і піаніно в великому помаранчевому павільйоні. І окремий оркестр біля пісочниці. Батьки, якщо дитина вимагав від вас купити додому барабан, а ви переживали через музичних наслідків, тепер просто приводите дитину в цей парк. Тут з музичними інструментами можна робити все.

Величезна кількість ігрових елементів, спрямованих на розвиток пам'яті і швидкості реакції дітей. Плюс елементи типу "склади кругляшки у рядок", пройди кулькою по лабіринту, перетягни павука, швидко реагуй на колір і т.д.

Павільйон Ранчо – ковбойська тематика. У цьому павільйоні ігрові елементи англійською мовою, частину елементів купували в Англії. Ці елементи спрямовані на те, щоб діти демонстрували, наприклад, батькам, найпростіші типові щоденні руху, вчили назви кольорів англійською і запам'ятовували звуки тварин.

Гіпно-крутилка. Робоча назва "гипно-жаба". Можна загіпнотизувати кого завгодно.

Лабіринт. Супер екологічна інсталяція з живих кущів. Широкі вулиці дозволяють легко їздити по лабіринту на візку, з коляскою, на роликах, як завгодно.

Протягом маршруту встановлено пеньки для відпочинку в тіні ялинок.

Видео о первом в Украине Инклюзивном Детском Парке в сквере возле Днепропетровской ОГА, построенным нами в рамках Социальной программы Марины Порошенко.Чуть позже покажем каждый его элемент и расскажем его предназначение.Открытие уже завтра.Ровно восемь месяцев от идеи до воплощения.Спасибо всем налогоплательщикам в Днепропетровской области. Все, что мы строим – это уплаченные вами налоги и Децентрализация.#Команда_Порошенко#Днепропетровская_Область

Posted by Юрий Голик on Tuesday, June 26, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: