fbpx
Сьогодні
19:02 27 Чер 2018

Кіберполіція в дії: в Україні заблокували один із найбільших онлайн-кінотеатрів

В Україні кіберполіцейські заблокували роботу піратського онлайн-кінотеатру OnlainFilm, який входив в п'ятірку найвідвідуваніших сайтів на території декількох країн.

Як повідомили у Нацполіції, ресурс OnlainFilm протягом останніх дев'яти років транслював відео із порушенням авторських прав.

"Щоденно сайт відвідували до півмільйона користувачів мережі Інтернет, а кількість переглядів відео перевищувала 2 мільйони. Загальний об'єм відеофайлів, розміщених на сайті, перевищував 50 ТБ"- зазначили поліцейські.

За даними слідчих, щоб приховати свої сліди у мережі зловмисники через зворотній проксі-сервер ретранслювали запити клієнтів із зовнішньої мережі на один або декілька серверів,розташованих у внутрішній мережі.

У поліції зазначили, що під час слідчих дій було викрито адміністраторів піратського сайту. У Хмельницькому було проведено одночасно п'ять санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено комп'ютерну техніку та гроші.

За даним фактом триває досудове розслідування за ч.3 ст.176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Після отримання результатів експертиз вирішуватиметься питання щодо оголошення підозри учасникам злочинної групи.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: