fbpx
Сьогодні
09:22 27 Чер 2018

Держдеп вимагає негайно замінити "апеляційну статтю" в законі про Антикорсуд

Державний департамент США вимагає внести зміни до закону про Антикорупційний суд.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на виконувача обов'язків заступника помічника держсекретаря США Джоргана Ендрюса.

"Лише внесення змін до цього закону, згідно із якими суд зможе розглядати всі справи, які входять до його юрисдикції (включно із апеляціями по існуючих справах щодо корупції) допоможе подолати корупційні загрози, які існують (в Україні – ред.", – пояснив Ендрюс позицію зовнішньополітичного відомства США.

При цьому, за словами високопосадовця, офіційний Вашингтон не хоче бути стороною переговорів щодо цього і наполегливо вказує на необхідність прямих переговорів між українським урядом та керівництвом Міжнародного валютного фонду.

"Оскільки антикорупційний суд – один із найважливіших пунктів переговорів (України – ред.) із Міжнародним валютним фондом та є умовою для отримання нового траншу в розмірі 1,9 мільярда доларів, ці переговори… мають бути безпосередньо між Україною та МВФ", – сказав диплопат.

Зазначимо, що мова йде про так звану "статтю про апеляцію", згідно з якою нинішні корупціонери (за якими вже йде справа у судах) зможуть апелювати рішення Антикорупційного суду у звичайно суді. Громадські активісти та низка західних політиків вже встигли охрестити це "амністією топ-корупціонерів".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: