fbpx
Сьогодні
11:15 27 Чер 2018

Активісти подали в суд на Порошенка через призначення Жебрівського аудитором НАБУ

Антикорупційні активісти пішли до суду проти президента Петра Порошенка через призначення аудитором НАБУ Павла Жебрівського.

Про це повідомляє прес-центр Центру протидії корупції.

"Центр протидії корупції, Transparency International Україна та Автомайдан подали у суд на президента Петра Порошенка через порушення закону та призначення на посаду аудитора НАБУ Павла Жебрівського", – йдеться у повідомленні.

Активісти вимагають позбавити Жебрівського посади аудитора НАБУ через відсутність у Жебрівського досвіду роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон.

"Згідно зі статтею 26 Закону "Про Національне антикорупційне бюро" аудитор НАБУ повинен мати досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях. Павло Жебрівський, згідно з його офіційною біографією, такого досвіду роботи не має. І згодом сам підтвердив це журналістам", – пишуть антикорупціонери.

Нагадаємо, 19 червня Порошенко підписав указ про призначення Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро України.

Згідно з інформацією ЗМІ, Жебрівський — давній соратник Петра Порошенка. На початку 2000-х років Павло Жебрівський став першим заступником нинішнього президента у партії "Солідарність".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: