fbpx
Сьогодні
19:49 26 Чер 2018

За принципом Вікіпедії: в Україні розробляють онлайн-платформу для громадських розслідувань корупції

В Україні створюється унікальна та інноваційна онлайн-платформа для громадських розслідувань корупційних схем – WikiInvestigation. Автори впевнені, що новий механізм дозволить ефективно боротися з корупцією не лише в Україні, а й в інших країнах світу.

Онлайн-платформа WikiInvestigation створюється командою Фонду інновацій та розвитку (IDF) в рамках проекту "Підтримка запобігання корупції та розслідування за допомогою громадянської участі на місцевому рівні" за підтримки Європейського Союзу, пише "Громадський простір".

Засновник Фонду інновацій та розвитку Георгій Вашадзе переконаний, що стандартні механізми боротьби з корупцією застаріли, адже корупціонери добре знають, як діяти в цих стандартних механізмах так, щоб не бути притягнутими до відповідальності.

Концепт, який ми розробили, а саме, онлайн-платформа для crowd-розслідувань WikiInvestigation, дуже інноваційний та нестандартний. Ми хочемо створити механізм, який об'єднає громадськість для розслідування корупційних схем. Найголовніше, це мають бути не просто журналістські розслідування, а конкретні факти виявлення неправомірних корупційних вчинків в Україні", – пояснює Георгій Вашадзе.

"Ми заклали у платформу принцип Вікіпедії – де всі користувачі стають співтворцями величезної енциклопедії. Цей принцип ми використаємо для того, щоб боротися із корупцією", – пояснює Вашадзе.

Платформа буде працювати на технології Blockchain.

Автори платформи створюють мережу слідчих та громадських активістів, які вже проводять розcлідування в проекті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: