fbpx
Сьогодні
18:27 26 Чер 2018

В ЄСПЛ відповіли на запит України щодо Сенцова

Фото svoboda.org

Європейський суд з прав людини відповів на прохання України надати вказівки щодо стану здоров'я ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомив заступник міністра юстиції, уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

"Суд зазначив, що у відповідь на аналогічну заяву, подану адвокатами самого Сенцова, черговий суддя прийняв рішення зробити інформаційний запит на підставі Правила 54 до РФ щодо стану здоров'я Олега та надав строк до 27 червня для надання такої інформації", – заявив він.

Однак, як наголосив представник Мін'юсту, ЄСПЛ не надав прямої відповіді на вимогу надати вказівки щодо Росії, яка відмовляє українському омбудсмену Людмилі Денісовій у доступі до Сенцова. У зв'язку з цим готується додаткова заява для уточнення цього питання.

Іван Ліщина додав, що суд запросив уряд України взяти участь у справі Сенцова в якості третьої особи, що фактично означає визнання судом Сенцова громадянином України.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України звернулося до ЄСПЛ з проханням надати вказівки щодо Росії, яка не дає уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій можливості зустрітися із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: