fbpx
Сьогодні
22:56 26 Чер 2018

США збільшують військові допомогу до Грузії та України для захисту країн від Росії, - Держдеп

США зняли введені адміністрацією попереднього президента заборони на надання Грузії і Україні військової допомоги та допомагають державам поліпшити їх оборонні можливості.

Про це заявив у вівторок помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Уесс Мітчелл, виступаючи в комітеті із закордонних справ Сенату Конгресу США, передає УНН.

"Захист Заходу починається з посилення наших фізичних сил оборони. США продемонстрували своє рішення, підтвердивши нашу прихильність статті 5 (НАТО — ред.) і вклавши реальні ресурси у захист Європи. Ми надаємо військову допомогу Україні, Грузії, Молдові, країнам Балтії та іншим європейським державам", — заявив Мітчелл.

За його словами, протягом фізичних років 2018 та 2019, Адміністрація Трампа запросила понад 11 мільярдів доларів США на розширення Європейської ініціативи стримування.

"Паралельно, ми нарощуємо засоби самозахисту для держав, що знаходяться на кордоні та на які в першу чергу спрямовані російські військові загрози — це Україна та Грузія. Ми скасували обмеження попередньої адміністрації щодо підвищення оборонної допомоги обом цим державам для покращення їх захисних можливостей", — заявив помічник держсекретаря США.

Мітчелл наголосив, що вони прагнуть "зберегти Україну на шляху реформ, серед іншого — закликаючи її лідерів прийняти антикорупційний суд, який відповідає стандартам МВФ, та встановити тарифи на газ на рівні ринкових цін".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: