fbpx
Сьогодні
20:09 26 Чер 2018

Інформаційна система "Вулик" за пітримки ЄС допоможе пришвидшити роботу ЦНАПів у 10 разів

Проект ЄС "Підтримка електронного урядування для децентралізації в Україні (EGOV4UKRAINE)" підтримує розробку сучасної інформаційної системи для центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) в Україні, яка пришвидшить роботу центрів у 10 разів.

Систему під назвою "Вулик" запустять у 10 пілотних ЦНАПах до жовтня 2018 року і до кінця 2020 року запровадять у понад 400 ЦНАПах по всій Україні.

"Інформаційна система "Вулик" відрізняється від своїх аналогів доступом до публічних реєстрів та обміну даних в онлайн-режимі через систему "Трембіта". Це дозволить прискорити процес надання адміністративних послуг для громадян та юридичних осіб у 10 разів", − відмічає Марі Педак, керівник Проекту "«EGOV4UKRAINE".

Розробка інформаційної системи "Вулик" розпочалася у березні 2018 року. За декілька місяців її впровадять у пілотних ЦНАПах, нещодавно обраних шляхом відкритих конкурсів:

  • Київська область: ЦНАПи міст Українка, Ржищів та Обухів
    Хмельницька область: ЦНАПи міста Кам'янець-Подільський та селища Гуменці
    Херсонська область: ЦНАПи міст Каховка та Нова Каховка
    Одеська область: ЦНАП міста Южне
    Запорізька область: ЦНАП міста Олевськ
    Тернопільська область: ЦНАП міста Чортків

Інформаційна система "Вулик" підвищить доступність та якість адміністративних послуг, що надаються ЦНАПами, та забезпечить надійне зберігання й захист інформації. Вона прискорить роботу адміністраторів ЦНАПів завдяки переходу до електронного документообігу та спрощеному доступу до даних державних реєстрів у режимі реального часу.

"Вулик" базуватиметься на "хмарних" технологіях, тому дозволить надавати технічну підтримку дистанційно та швидко без потреби наймати місцевих ІТ-спеціалістів.

ЦНАПи зможуть підключити систему "Вулик" за власним бажанням і користуватися нею безкоштовно протягом усього періоду реалізації Проекту до 2020 року.

Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) – це державні установи з надання різноманітних адміністративних послуг за принципами "єдиного вікна" та "прозорого офісу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: