fbpx
Сьогодні
08:57 26 Чер 2018

Генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна помилувати Сенцова

Фото Council of Europe

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Зазначається, що генеральний секретар, як керівник Ради Європи, має право подати подібне прохання відповідно до Європейської конвенції з прав людини.

"Документ було відправлено, чекаємо на офіційне підтвердження дипломатичними каналами Росії", – підтвердили виданню у прес-центрі Ради Європи.

При цьому раніше голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв зауважив, що у четвер Бюро ПАРЄ ще проведе у Страсбурзі дебати стосовно українських політв'язнів.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму. Сенцов вимагає звільнити 64 українських політв'язня.

Разом з Сенцовим стали відмовлятися від їжі ще троє українських бранців Кремля: кримчани Олександр Кольченко та Володимир Балух, а також військовий Олександр Шумков. Потім Кольченко припинив голодування.

21 червня Сенцова перевели до медичної частини через проблеми з серцем та нирками, хоча нещодавно Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ Анатолій Сак заявив, що українець почувається "цілком нормально".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: