fbpx
Сьогодні
19:06 26 Чер 2018

Дослідження: третина соціальної реклами на ТБ – це прихована політична або комерційна

В Україні соціальна реклама ще мало ефективна, а третина соціальної реклами на телебаченні – це прихована політична або комерційна реклама.

Про це свідчить дослідження Інституту масової інформації (ІМІ) та Центр громадянського представництва "Життя", які 22 червня оприлюднили аналітичну записку "Соціальна реклама: законодавче регулювання та практики використання у сфері просування здорового способу життя та профілактики вживання тютюну зокрема".

Моніторинг ІМІ показав, що соціальна реклама у сфері громадського здоров'я становить 7% на телебаченні та 10% на зовнішніх носіях у Києві. Втім експерти виявили, що майже п'ята частина соціальної реклами — насправді прихована політична.

"Законодавче регулювання соціальної реклами є недосконалим. Це спричиняє як зловживання у формі політичної (псевдосоціальної) реклами, так і нестачу ресурсів та відсутність відповідальних для створення такої реклами, наприклад, у сфері інформування про шкоду куріння й зловживання алкоголем", – підкреслила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: