fbpx
Сьогодні
13:40 25 Чер 2018

"Відрізали голови, знімали шкіру": екс-боєць "Донбасу" розповів про російські тортури у полоні

Українських вояків піддавали важким тортурам у полоні окупантів, а деяких просто страчували.

Про це розповів на брифінгу екс-боєць батальону "Донбас" Дмитро Куліш, який пройшов російський полон, передає Рубрика.

Так, він та його підрозділ потрапили у полон 2014 року під час виходу з Іловайська.

"Всі катування, які ми зазнали – тортури, голод, побиття – все, що ми зазнали у заручниках ОРДЛО, вся провина лежить на російських військах – саме вони нас туди передали", – сказав Куліш.

Боєць АТО розповів, що терористи відрізали українцям голови, знімали шкіру та згадав випадок, коли після катувань бійцю вирізали серце.

"Не всі повернулися з полону. Є випадки відрізання голів людям, які на відео були живі, є випадки знімання шкіри і багато ще звірств, які можемо підтвердити особисто ті, хто там перебував. У 2014 році нашого бійця батальйону "Донбас" російські найманці прив'язали в Донецьку тросом до вантажного автомобіля, тягали на тросі, а потім вирізали серце, чому є підтвердження – фото- і відеофіксація тих подій", – додав Куліш.

Боєць також звернувся до присутніх іноземних дипломатів із проханням посприяти у звільненні заручників і наголосив, що українцям, які досі перебувають у полоні окупантів, найважливіше – знати про підтримку їх вільним світом.

"Людям, які перебувають у полоні у катівнях Росії найважливіше – знати про підтримку і що їх не кинули, що вони там не залишилися самі. Прошу вас, наскільки є можливості, допомогти у цій проблемі заручників і військовополонених", – підсумував Куліш.

У свою чергу голова СБУ Василь Грицак додав, що задокументовано багато фактів, коли катування відбувалися на територіях РФ під керівництвом ФСБ.

"Багатьох з тих, хто катував наших бійців, нами ідентифіковано. Декого з них ми знаємо за позивними. Я переконаний, що пройде час, і ми зможемо притягнути їх до відповідальності", – сказав Грицак.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: