fbpx
Сьогодні
09:24 25 Чер 2018

Поліція підозрює "ультраправих" у нападі на ромів на Львівщині

Поліція Львівщини підозрює націоналістів з угруповання "Твереза і зла молодь" у розгоні табору циган.

Про це повідомила інспекторка Управління з додержання прав людини Національної поліції України Оксана Санагурська, передає "Громадське"

За її словами, восьмеро юнаків, яким оголосили про підозри, перебувають у районному відділенні поліції з батьками та надають свідчення. Усі підозрювані ідентифікують себе як члени угрупування "Тверезої і злої молоді".

У поліції заявили, що нападники мали чіткий план погрому табору циган: вони заздалегідь визначили свої позиції, дії та завдання.

Голова громадської організації "Рома України Терніпе" Микола Юрченко зазначив, що поліція затримала нападників під час погрому. На його думку, якби поліція приїхала пізніше, можливо, ніхто б не вижив.

Санагурська, зі свого боку, розповіла, що раніше правоохоронцям дали розпорядження патрулювати циганські поселення у посиленому режимі, однак про цей табір, який перебуває в лісі на околиці Львова, поліція не знала. Їй вдалося швидко приїхати на місце погрому, оскільки про напад оперативно повідомив чоловік, який став свідком цього.

Як зазначає видання UAZMI, У "Тверезої і злої молоді" є свій канал на YouTube, який до 24 червня називався Lemberg Jugend (нім. – Львівська Молодь). Після затримання учасників і організатора нападу на циганський табір цей ютуб-канал перейменували в "Оаьта Втвтв ті" – очевидно, щоб прибрати будь-які згадки про себе.

Створений цей канал лише 21 червня 2018 року і там було лише два відео та 24 підписники. На відео з назвою "Меленький відео доклад з сафарі на циган" зафіксовано, як кілька підлітків переслідують невідомих людей.

Як вже повідомлялося, у ніч з 23 на 24 червня 2018 року невідомі у масках напали на циганський табір під Львовом. Внаслідок погрому загинув чоловік 1994 року народження.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: