fbpx
Сьогодні
11:32 25 Чер 2018

Під Псковом знайшли нові могили військових РФ, які загинули на Донбасі, - ЗМІ

На кладовищі під Псковом з'явилися нові могили російських військових десантників, які ймовірно загинули на Донбасі.

Про це пише "Новая газета".

Нові могили десантників знайшли на Крестовському кладовищі в Пскові і на некрополі "Вибути" за 30 хвилин їзди від міста.

Так, серед загиблих є Микола Григоров, який помер 6 березня цього року.  Біля могили – вінки з гербами, зірками і чорними стрічками. Напис на одній каже, що Григоров героїчно загинув в авіакатастрофі. Того дня у Сирії дійсно розбився вантажний літак над російською базою Хмеймім, тоді майже 40 осіб загинули.

Серед нових могил є зовсім свіжі, з тимчасовими табличками, зазначає газета. На фото – люди в камуфляжі, з символікою десанту: Всеволод Смирнов, Володимир Стеценко та інші.

Видання також пише, що серед безіменних могил десантників, похованих неподалік від Пскова, на 14 з'явилися обеліски і стели з чорного граніту з іменами, датами, портретами на повен зріст і символікою десанту.

Найвищий пам'ятник – на могилі Леоніда Кичаткіна. У псковській Військово-меморіальної компанії газеті розповіли, що монумент оплатило Міноборони.

"Участь військового відомства побічно може підтвердити, що Кичаткіна визнали своїм через кілька років", –  пише "Новая газета".

Поруч – могила десантника Олександра Осіпова – йому було 20 років — і гранітний пам'ятник з портретом.

"У яких бойових діях, окрім Донбасу, хлопчик міг брати участь, щоб його сім'я отримала від Міноборони компенсацію? – ставить питання газета.

Міноборони РФ раніше неодноразово спростовувало інформацію про участь псковських десантників у боях на Донбасі. У 2014 році депутат псковського парламенту Лев Шлосберг розслідував загибель військових. Він заявив "Новій газеті", що про тих, хто гинув на Донбасі в останні роки, люди можуть нічого не дізнатися, а родини не отримають компенсацій від Міноборони РФ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Псков могили солдатів РФ

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: