fbpx
Сьогодні
13:29 25 Чер 2018

Клиху вводили невідомі ін'єкції, від чого він збожеволів, - матір політв'язня

Фото 5.ua

Українського бранця Станіслава Клиха піддали тортурам в Росії, а потім почали введення невідомих ін'єкцій, від чого його психологічне здоров'я різко погіршилось.

Про це повідомив представник об'єднання родичів політв'язнів Кремля Ігор Гриб, передає Еспресо.TV

За словами матері політв'язня Станіслава Клиха, яка зустрілася з сином після його так званого лікування у психологічній клініці, йому примусово робили ін'єкції невідомих препаратів.

Тортури, невідомі ін'єкції, а також ненадання елементарної медичної допомоги Станіславу, призвели до того, що він збожеволів.

"Станіслав збожеволів через ті тортури, які до нього застосовували під час затримання та попереднього слідства. Не надання медичної допомоги та належний умов утримання – вид тортур, від яких страждають всі політв'язні без виключення", – сказав Гриб.

8 вересня 2017-го правозахисник, представник Медійної ініціативи за права людини Марія Томак повідомила, що Клиха повернули з психіатричної лікарні назад до колонії у місті Верхньоуральськ.

17 жовтня 2017 року мати українського політв'язня Станіслава Клиха сказала, що її син погано почувається, виснажений психічно і фізично.

Наприкінці травня цього року стало відомо, що стан фізичного та психічного здоров'я утримуваного в російській тюрмі українського політв'язня Станіслава Клиха критично погіршується.

8 червня засуджений в Росії Станіслав Клих заявив адвокату, що оголошує голодування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: