fbpx
Сьогодні
14:14 25 Чер 2018

Агенти ФСБ 6 днів гамселили трубою політв'язня Панова, а потім катували струмом

Російські спецслужбовці майже тиждень з особливою жорстокістю катували українського політв'язня Євгена Панова

Про це заявив представник об'єднання родичів політв'язнів Кремля Ігор Гриб, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що з Панова протягом 6 днів вибивали зізнавальні свідчення.

Зокрема, його били залізною трубою в область нирок, голови, спини, рук та ніг, затягували наручники ззаду до оніміння рук, потім підвішували за наручники.

Силовики згинали його ноги у колінах, застібали наручники попереду, трохи нижче колін, і вставляли під коліна залізну палицю, після чого, двоє чоловіків, взявши з двох сторін, піднімали українця на ці палиці, від чого він відчував страшний біль.

"Однак такі страшні знущання не зламали волю Євгена. Тоді слідчі ФСБ Росії застосували до нього тортури електрострумом. Взагалі використання електричного струму є улюбленим інструментом тортур саме співробітників ФСБ. "Электровоспоминатель", як вони називають це між собою, застосовується до половини українських бранців", – наголосив Гриб.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ повідомила про затримання в окупованому Криму "українських диверсантів" Євгена Панова та Андрія Захтея. Їх звинуватили у підготовці терактів і запроторили до московського СІЗО Лефортово, звідки за деякий час повернули до Криму.

Андрій Захтей згодом підписав досудову угоду з російським слідством. Однією з умов угоди була відмова Захтея від адвоката. Євген Панов провину не визнає і від угоди зі слідством відмовляється.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: