fbpx
Сьогодні
14:38 24 Чер 2018

З 14 до 11: новий прем'єр-міністр Грузії погодив скорочення кількості міністерств

Новий прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе погодив з правлячою партією структуру малого уряду.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на голову парламенту Грузії, виконавчого секретаря правлячої партії Іраклія Кобахідзе.

Принципової згоди про реорганізацію уряду досягнуто після триденних консультацій.

Йдеться про скорочення кількості міністерств з 14 до 11. Також наголошується, що наступного тижня в парламенті буде розглянуто структурні зміни в уряді.

Кобахідзе не став називати міністерства, які підпадають під скорочення.

"На цьому етапі ми не розглядали кандидатів в міністри нового уряду. Консультації з цього приводу почнуться після завершення в парламенті процедури структурних змін в уряді", – заявив голова грузинського парламенту.

За інформацією грузинських ЗМІ, які посилаються на парламентські джерела, незабаром скасують міністерство культури і спорту, міністерство у справах біженців, а також міністерство економіки. Їхні функції будуть перерозподілені в інші міністерства.

Нагадаємо, 13 червня попередній глава уряду Грузії Георгій Квірікашвілі подав у відставку під натиском протестуючих, хоча раніше відмовлявся скласти повноваження.

14 червня правляча партія Грузинська мрія, а потім і більшість представило міністра фінансів 36-річного Мамуку Бахтадзе кандидатом в прем'єр-міністри. На наступний день президент Грузії підтримав 36-річного міністра фінансів на пост прем'єра.

Новий прем'єр пообіцяв представити через 2-3 тижні новий склад свого кабінету міністрів після затвердження структурних змін в ньому.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: