fbpx
Сьогодні
15:42 24 Чер 2018

Вимога ООН вивести війська з Придністров'я: з'явилася реакція Росії та "ПМР"

Російська Федерація назвала "провокаційним викидом" резолюцію Генеральної асамблеї ООН про виведення військ РФ з території невизнаної Придністровської Молдовської Республіки.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ РФ.

У відомстві заявили, що втручання російських військ у 1992 році запобігло "кровопролиттю на Дністрі".

"І донині російський військовий контингент залишається гарантом миру і стабільності в Придністров'ї. Ухвалення ж резолюції може підірвати крихкий прогрес, який намітився в останні місяці на треку придністровського врегулювання", – зазначили в МЗС.

Також зазначили, що у самому "керівництві Республіки Молдова немає єдності щодо вказаної резолюції".

В МЗС Росії назвали ініціативу "рекламно-пропагандистським кроком політичних діячів у Кишиневі", котрі намагаються розпалити антиросійські настрої та "заробити очки перед парламентськими виборами".

У так званому Міністерстві закордонних справ невизнаної "Придністровської Молдавської Республіки" відмовилися від виведення військового контингенту Російської Федерації, до якого закликали в резолюції Генеральної Асамблеї ООН про Повне і беззастережне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова, повідомляє "МЗС "ПМР".

У заяві зазначається, що "російські військовослужбовці в Придністров'ї виконують виключно завдання щодо забезпечення стійкого миру і безпеки, і ніяких інших збройних сил РФ, крім миротворчих, на території Придністровської Молдавської Республіки немає".

Також в заяві наголошується, що ніякі рішення про зміну формату "миротворчої операції під егідою Росії" не можуть бути прийняті без урахування думки "ПМР". І виведення військ не буде здійснено до остаточного врегулювання взаємовідносин між Придністров'ям і Республікою Молдова.

22 червня Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про Повне і беззастережне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп висловив подяку міжнародним партнерам, в тому числі України, за підтримку на Генасамблеї ООН резолюції про виведення російських військ з Придністров'я. Цю резолюцію ООН про виведення військ з Придністров'я розкритикували в МЗС РФ.

Нагадаємо, з 1995 року на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки дислокується об'єднання Збройних сил Російської Федерації. Молдова неодноразово протестувала проти цього.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: