fbpx
Сьогодні
21:53 23 Чер 2018

Житло в лізинг: державна іпотечна установа презентувала проект нової житлової програми

Державна іпотечна установа під час міжнародного форуму «Трансформація ринків нерухомості та іпотечного кредитування» презентувала проект нової житлової програми «Забезпечення житлом громадян на умовах фінансового лізингу».

Під час презентації радник голови правління ДІУ Олександр Соболєв зазначив, що особливість програми в тому, що людина без першого внеску зможе оформити договір лізингу на 20 років та отримає квартиру, яка після виконання умов договору переходить у його власність, передає Me3.com.ua.

«Враховуючи дефіцит коштів державного бюджету, ми запропонували залучати ресурси на зовнішніх ринках. Більше того вже проведено конкурс, у якому є переможець – потужна китайська корпорація CCEC (CMEC), яка готова інвестувати у цей проект за умови надання державної гарантії. Тобто, відсутнє навантаження на бюджет країни»,- зазначив радник голови правління ДІУ.

Він додав, що враховуючи сьогоднішні макроекономічні виклики, фінансовий лізинг житла – один із дієвих функціоналів, заснований на позитивному досвіді європейських країн.

«Ми дуже розраховуємо на те, що нам вдасться нарешті вирішити всі процедурні питання та розпочати реалізацію зазначеного проекту вже в цьому році. Програма має соціально-економічне значення і дозволить вивести фінансовий, будівельний сектори та в цілому економіку країни на новий рівень», – пояснив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: