fbpx
Сьогодні
Фото 21:34 23 Чер 2018

На Тернопільщині відкрили першу шкільну сільську автоматизовану обсерваторію в Україні

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) запустила у Байковецькій громаді Тернопільської області першу шкільну сільську обсерваторію.

Це – сільська обсерваторія з потужним телескопом з автонаведенням, сучасним компʼютерним обладнанням та навчальними практичними матеріалами. Спільними зусиллями програми USAID DOBRE та громади вдалося відремонтувати приміщення для розміщення телескопу та обладнати обсерваторію необхідними навчальними матеріалами, повідомляє прес-служба Українського кризового медіа центру.

Відтепер байківчани та гості громади зможуть проводити заняття астрономічних гуртків, науково-дослідні роботи, долучатися до роботи обсерваторії онлайн та розвивати STEM-освіту в громаді.

Телескопи та обсерваторія в Байковецькій громаді – це дуже гарна нагода для мешканців та гостей громади навчатися, досліджувати та дізнаватися про космос. Учні Байковецької громади одного дня можуть стати майбутніми науковцями та винахідниками, які не лише допомагатимуть Україні розвивати її технічний потенціал, але й просувати її здобутки на міжнародному рівні. Хто знає, можливо, серед вас є ті, хто складе гідну конкуренцію Ілону Маску. Майбутнє для вас починається тут, в Байковецькій громаді, де учні мають можливість реалізовувати свої мрії та починання. Я з нетерпінням чекаю на історії успіху з громади та бажаю, щоби про ваші здобутки дізналися колеги та однолітки далеко поза її межами

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: