fbpx
Сьогодні
18:06 23 Чер 2018

Міністр соцполітики розповів, скільки українців працюють у Польщі і які проблеми через це виникають

Сьогодні в Польщі працює близько 1 млн українців, проте в пенсійній системі з них зареєстровані тільки 300 тис. осіб.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в ході відеоконференції "Деловій столиці".

За його словами, українці часто ігнорують страхування в Польщі.

"Людей направляють з України в Польщу як у відрядження. Але як тільки там він отримує дозвіл на роботу, тут звільняють, і там він не страхується. Але оскільки він там страхові внески не платить, то страховий стаж йому не йде. Якщо повертається в Україну – у нього ні там немає права на пенсію, ні тут", – розповів Рева.

Він зазначив, що через процес трудової міграції в Україні виникла проблема нестачі фахівців.

"У нас сьогодні вже відчувається дефіцит, в першу чергу кваліфікованих кадрів. А якщо ця тенденція буде продовжуватися, то у нас взагалі буде нестача кадрів, навіть некваліфікованих", – додав Рева.

За його словами, у процес сезонної трудової міграції залучені 7 млн громадян України, при цьому постійно за кордоном працюють 3,2 млн осіб.

Раніше польська Gazeta Prawna зауважила, що українські заробітчани – на другому місці за впливом на польську економіку. За даними Нацбанку Польщі, українці переводять більш 90% від усього обсягу транзакцій за кордон.

Крім того, дослідження Personnel Service з трудової міграції в першому півріччі 2018 року показало, що в Польщі зростає кількість українців, які отримують зарплату нарівні з поляками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: