fbpx
Сьогодні
10:25 23 Чер 2018

Кличко запевняє, що на Поштовій площі буде створено музей

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що на місці розкопок на Поштовій площі буде створено музей, саме це передбачає рішення, яке ухвалила Київрада 21 червня.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Київ, повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми на Київраді прийняли рішення, яке допоможе у створенні музею на Поштовій площі. Ми зробили так, аби і від інвестора можна було вимагати виконання його зобов'язань. Ми вирішили заснувати комунальне підприємство, яке буде займатися питанням збереження артефактів. Ми ставимося до цього дуже відповідально", – зазначив київський мер.

Також він відповів на закиди, що влада столиці, нібито, не хоче створювати музей на Поштовій площі.

"Я завжди казав: музей там буде. Крапка. І ми розробили алгоритм як далі діяти покроково", – додав Кличко.

Нагадаємо, 21 червня Київрада ухвалила рішення про збереження артефактів, знайдених під час розкопок на місці будівництва торговельно-розважального комплексу на Поштовій площі.

Відповідно до рішення, пропонується залучити міжнародних експертів і фахівців із археології та консервації до проведення археологічних розкопок та визначити об'єкти культурної спадщини, які підлягають консервації та музеєфікації на місці. А також провести відкритий міжнародний конкурс із музеєфікації артефактів та організації публічного простору на Поштовій площі.

Окрім того, рішення передбачає створення у сфері управління КМДА комунального закладу Центр консервації предметів археології.

У 2015 році під час будівництва підземного торгово-розважального центру на Поштовій площі вчені спочатку виявили унікальні артефакти XVI-XVIII століть, а потім знайшли повноцінну вулицю часів Київської Русі XI-XII століть.

Компанією-забудовником на цій території є ТОВ Хенсфорд-Україна (її власником є ​​Hansford Impex).

Зараз розкопки під Поштовою площею припинено: Хенсфорд-Україна з жовтня відмовляється фінансувати будь-які роботи, хоча за законом має це робити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: