fbpx
Сьогодні
14:01 23 Чер 2018

Клімкін: було зрозуміло, що Росія буде "гратися з допуском" українського омбудсмена, будемо тиснути

Україна разом з міжнародними партнерами тисне на Росію, щоб добитися відвідання омбудсменом Людмилою Денісовою українських політв'язнів і отримати інформацію про реальний стан їхнього здоров'я.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу в суботу в рамках робочої поїздки на Львівщину, повідомляє Укрінформ.

"Тиснемо всіма можливими засобами, в тому числі за допомогою наших друзів, союзників і партнерів", – сказав Клімкін.

Він зазначив, що із самого початку всім було зрозуміло, що Росія буде "гратися з допуском" українського омбудсмена до політв'язнів у Росії.

"Вони (російська влада – ред.) там вигадують все що завгодно, наприклад, що в Олега (Сенцова – ред.) громадянство російське, або у Саші Кольченка", – додав Клімкін.

Він висловив сподівання, що українська сторона врешті-решт отримає допуск до політв'язнів, але, "на жаль, не одразу".

"Будемо тиснути далі. Зараз вони говорять про певний план (відвідувань – ред.)… Я вірю тільки у чіткі політичні рішення. У Росії ці політичні рішення приймає одна людина. Але маємо все ж таки переконатися, в якому фізичному і головне психологічному стані знаходяться наші хлопці. Поки що щодо Олега (Сенцова – ред.) маємо тільки те, що сказав адвокат. Це, звичайно, замало", – акцентував Клімкін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: