fbpx
Сьогодні
10:06 23 Чер 2018

Філарет: якби Українська Церква не була розділена, то Крим сьогодні був би український

На превеликий жаль, ми маємо розділену Православну церкву. Якби Українська Церква не була розділена, то Крим сьогодні був би український і війни на сході не було б.

Про це в інтерв'ю виданню "Голос України" заявив патріарх УПЦ КП Філарет.

"Чому не було б війни і чому Крим залишався б українським? А тому, що Росія не мала б тут підгрунтя, не мала б на кого спиратись. Її підгрунтя – це не тільки проросійськи налаштовані населення і чиновники, яких багато, а сама церква, яка до цього часу підтримує Москву, – наголосив він.

"Яскравий приклад: коли 8 травня 2015 року Президент Петро Порошенко у Верховній Раді на урочистому засіданні зачитував імена захисників нашої Батьківщини, удостоєних звання Героїв України, у тому числій й тих, хто віддав своє життя, захищаючи державу, то вся Верховна Рада, всі високоповажні гості вставали, вшанували героїв. А митрополит Онуфрій, предстоятель Московського Патріархату в Україні, сидів. І архієрей, який був поруч із ним, хотів встати, а він його посадив на місце. Коли журналісти запитали митрополита Онуфрія, чому він не встав, той відповів, що ми не можемо шанувати убивць. Для нас українські вояки – герої, а для нього вони – вбивці. Так ось на цю церкву і спирається сьогодні Москва і тому воює, продовжує війну на сході", – зазначив Філарет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: